Moord met een grote M

Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie is een satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.

De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller.

Disclaimer: overeenkomsten met politieke leiders of voorvallen uit de actualiteit zijn niet geheel niet op toeval gebaseerd.

De voorstelling speelde van februari t/m mei 2022 door heel Nederland


Van en met:
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Samya Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever & Dick van den Toorn

Tekst:
Don Duyns

Regie:
Pieter Kramer

Partners:
ITA, De Theatertroep

Hoofd techniek & licht:
Iris Rodenburg

Decor:
Firma Traktor

Geluid:
Cas van Eldonk

Regie-assistentie, dramaturgie & productie:
Floor Cremers & Luuk Ritmeester

Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds,
Stichting Dioraphte & Lira Fonds

Verkoop:
Via Rudolphi

Foto:
Barbara Raatgever

Productie-assistentie:
Doris de Vries