EDUCATIE

Moord met grote M speelt in schouwburgen door het hele land en is te bezoeken met uw klas. Ter aanvulling op het voorstellingsbezoek biedt de spelersfederatie drie verschillende lespakketten aan.

Lectio minimus, mediocris en colos zijn geschikt voor alle klassen van het Voortgezet Onderwijs. Geeft u bij het boeken aan voor welk leerjaar het is? Dan past de theaterdocent het aanbod aan op de doelgroep. Alle Lectios in het kader van Moord met Grote M zijn te betalen met CJP.

Let op! De school is zelf verantwoordelijk voor het plannen van het voorstellingsbezoek. KLIK HIER voor de complete speellijst

VRAGEN? ZOEK CONTACT VIA EDUCATIE@SPELERSFEDERATIE.NL


LECTIO MINIMUS

Kies je als school voor Lectio Minimus, dan krijg je een lesbrief digitaal toegestuurd. De docent krijgt hierin precies uitgelegd hoe hij een les van een uur voorafgaand aan Moord met grote M kan geven. 

Thema’s uit de voorstelling, zoals macht, goed & kwaad en achterkamertjespolitiek, komen hier voorbij. De werkvormen verschillen, maar alles gaat spelenderwijs. Voor de docent die wel van een theatrale uitdaging houdt zijn er enkele spelopdrachten bijgevoegd! 

Ook ontvang je in deze lesbrief de kaders voor een nagesprek.

Lectio Minimus = 75,-


LECTIO MEDIOCRIS

Kies je als school voor Lectio Mediocris, dan komt er een theaterdocent naar school om een workshop te geven (120 minuten) voorafgaand aan Moord met grote M.

Thema’s uit de voorstelling, zoals macht, goed & kwaad en achterkamertjespolitiek komen hier voorbij in theatrale werkvormen. Op de vloer transformeren de leerlingen tot machtige politici, leden van een koor en belanden zij in een spoeddebat in Romeinse stijl.

Ook ontvangt de school digitaal een lesbrief met de kaders voor een nagesprek.

Lectio Mediocris = 160,- per klas


LECTIO COLOS 

Kies je als school voor Lectio Colos dan komt er een theaterdocent naar school om in een masterclass (240 minuten)l toe te werken naar een presentatie voor (klein) publiek, voorafgaand of na het bezoek aan Moord met grote M.

Thema’s uit de voorstelling, zoals macht, goed & kwaad en achterkamertjespolitiek komen hier voorbij, evenals de verschillende spelvormen en -stijlen. Met attributen en simpele kostuums werken de leerlingen in een snelkookpan toe naar een presentatie in de stijl en sfeer van de voorstelling en voeren zij dit uit voor publiek. Ook ontvangt de school digitaal een lesbrief met de kaders voor een nagesprek.

Lectio Colos = 400,- per groep

Lectio Colis is uitermate geschikt voor leerlingen die Drama als eindexamenvak hebben of als de school een extra mogelijkheid wilt bieden aan leerlingen met een hart voor theater! Deze masterclass vindt plaats in groepen van maximaal 16 leerlingen.