EDUCATIE

GEZOCHT: FIGURANTEN VOOR HEERLIJKE MASSASCÈNES IN BRECHTIAANSE KOSTUUMKOMEDIE

Voor hun nieuwe voorstelling, Keizer zonder Kleren, zoekt de Spelersfederatie figuranten  door het hele land!

Deze figuranten spelen mee in de voorstelling Keizer zonder kleren in de grote zaal in hun stad en staan samen met de acteurs op de vloer; inclusief over-the-top, in vol ornaat, kostuums!

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer en in de geest van Molière, die in 2023 350 jaar dood is. Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil. We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In onze voorstelling Keizer zonder Kleren, willen De Spelersfederatie de werking van de stok in het wiel tonen, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt, door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf. In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten!

Wie zoeken wij?

Een groep van minimaal tien figuranten per stad/schouwburg en maximaal 25

Amateurspelers in alle vormen en maten: van jeugdtheaterscholen (14+) of examenleerlingen Drama, tot volwassen amateurgezelschappen. Toekomstige professionals als MBO theater of vooropleidingen in de richting van de podiumkunsten zijn ook welkom!

Wat ga je doen?

De figuranten krijgen vooraf één workshopmiddag van een bevoegde theatermaker, -docent die hen instrueert. Deze vind bij voorkeur plaats in de week voor het optreden.

De figuranten worden op de dag zelf begeleidt door deze docent; zij worden in een compleet kostuum gehesen en voorbereid op het moment suprême…

De figuranten spelen een aantal scènes in de voorstelling; op de dag van de voorstelling wordt het diner voor hen verzorgd en krijgen zij een kijkje achter de schermen!

Praktische informatie

De voorstelling Keizer zonder kleren gaat spelen in de periode februari – mei 2023. Vanaf die periode zullen de groepen beschikbaar moeten zijn. Het repetitieproces start eind 2022. Exacte details over de scènes waarin de figuranten meespelen kunnen we nog niet geven.

Wil je meer weten over het project of wil je een figurantengroep aanmelden?

Neem dan contact op met Merijn van Beusekom (Educatie) via educatie@spelersfederatie.nl