Voorstellingen

Keizer zonder kleren


Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten. Na Moord met een grote M is dit de tweede voorstelling van de Spelersfederatie.

Deze productie is vanaf februari 2023 te zien in het land.


The world according to Shakespeare

De 38 stukken van Shakespeare worden onderverdeeld onder even zoveel schrijvers. Iedere schrijver schrijft één scène met een toegewezen stuk als uitgangspunt. Ze putten uit personages, thematieken en gedachtengangen van Shakespeare maar de opdracht is: gebruik geen enkele zin van de grote meester zelf!

Deze productie staat gepland voor 2024.


Moord met een Grote M

Moord met een grote M is een satire over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog.
De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid, en stelt de vraag of Caesar er niet een béétje om gevraagd had…

Deze voorstelling speelde in 2022.