Keizer zonder kleren

De Spelersfederatie komt met een volwassen versie van het sprookje de Kleren van de Keizer van Andersen. Het spreekwoord “De nieuwe kleren van de keizer” staat tegenwoordig voor een dwaze gewoonte of beslissing die iedereen afkeurt maar waartegen niemand protesteert.

De Spelersfederatie combineert dit sprookje met de stukken en personages van Molière. Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Er is een kasteel op een onbekende plek hier ver, ver, dichtbij waar ze leven volgens de oudste tradities en gebruiken. Als je vraagt waarom iets gaat zoals het gaat, is het antwoord steevast: “omdat we dat al jaren zo doen”. De tradities worden elk jaar net iets heftiger en radicaler maar niemand durft er iets van te zeggen. Dan komt er een vreemd jong gezelschap aan op het kasteel. Ze komen van een heel ander oord, waar alles anders gaat, het leven moderner is. Ze vertegenwoordigen de stem van de toekomst die roept: “Maar keizer, u bent NAAKT!”


Van en met:
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Amira Duynhouwer, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Bartel Jespers, Nicoline Raatgever en Jonata Taal.