Jonata Taal

Jonata Taal (1990) komt in 2014 van de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Al snel ontwikkelde hij zich naast acteur ook als maker bij De Nachtdieren. Waar hij concepten bedenkt en uitwerkt voor avond en familievoorstellingen. De avond bevat kwetsbare thema’s en de familiestukken zijn thema’s van belang gericht op de toekomst van onze kinderen en worden met een enorme actuele knipoog opgevoerd.

Als acteur speelde hij o.a. bij Toneelgroep de Appel, Theater Utrecht, Dox/ITA, Sonnevanck en George en Eran producties. Bij de G&E en Sonnevanck behaalde de voorstellingen het theaterfestival. Woestijnjasmijntjes (***** volkskrant) ging ook nog naar de laatste Oerol editie pre-covid.

Binnenkort werkt/maakt Jonata bij NPO ZAPP, De Nachtdieren en in een nieuwe BNNVARA serie. 

Hij is trouwens groot fan van de Theatertroep, groot klinkt wat overdreven, dat is het ook, het klopt ook niet. Hij is mega groot fan van de Theatertroep. Zit elke Parade voorstelling op de voorste rij en kan zijn lach nooit inhouden. Hij kan het proberen maar dat zal bij deze troep waarschijnlijk nooit lukken, veel te mega goed.